5 Perkara Penting Tentang Alat Pemadam Api Kenderaan

alat pemadam api kenderaan

ALAT PEMADAM API KENDERAAN

Masma Fire Engineering Banting Selangor akan menerangkan tentang 5 perkara penting tentang alat pemadam api kenderaann

1KG ABC DRY POWDER.

Alat pemadam api bersaiz 1KG ini sangat sesuai untuk diletakkan di dalam kenderaan kerana kebakaran pada kenderaan selalunya senang untuk dikesan sebelum ia menjadi api yang marak.  
Alat pemadam api jenis 1KG ABC DRY POWDER ini akan mempunyai masa pelepasan atau dipanggil discharge time selama 6 saat (dari saat pin keselamatan ditarik sehingga gas habis).

 2. BAWAH TEMPAT DUDUK PENUMPANG HADAPAN
Pemadam api kenderaan selalunya diletakkan bawah tempat duduk penumpang hadapankerana ia mudah dicapai ketika berlaku sebarang kebakaran pada kenderaan anda.

3. PERLU DISERVIS
Walaupun alat pemadam api itu telah digunakan sedikit, serbuk ABC di dalam alat pemadam api tersebut akan menyebabkan nozel berkarat dan tekanan udara di dalam akan perlahan-lahan keluar. 
Anda perlu menghantar alat pemadam api itu untuk diservis apabila pin telah dibuka dan disembur, walaupun cuma sedikit !
Untuk penduduk di kawasan Banting , Selangor dan kawasan sekitarnya , anda boleh memhantar pemadam api kepada kami untuk diservis.

4. JANGAN BUANG SETELAH DIGUNAKAN
Untuk pengetahuan anda, alat pemadam api boleh diservis setelah digunakan dan disarankan untuk menservis alat pemadam api tersebut sebanyak sekali setahun mengikut tarikh tamat tempoh sijil efies. 
Selain itu, alat pemadam api juga boleh dibuat isian semula ketika servis.

5. TONG ALAT PEMADAM API LUPUT SEHINGGA 10 TAHUN
Adakah anda tahu bahawa alat pemadam api boleh tahan sehingga 10 tahun. Walau bagaimanapun, pemeriksaan haruslah dilakukan setiap tahun untuk memastikan tekanannya masih ada dan boleh berfungsi.

6. Alat Pemadam Api Grab

Khas untuk pemandu grab atau bakal pemandu grab , anda Wajib mendapatkan pemadam api untuk kenderaan . Ini merupakan syarat Wajib oleh pihak Grab . Dapatkan pemadam api dari pada kami . Kami membekalkan alat pemadam api dan servis pemadam api di sekitar Banting Selangor dan kawasan berdekatan .

Link : http://ubergrabcar.blogspot.com/p/alat-pemadam-api-fire-extinguisher.html

Leave a Reply