Carbon Dioxide(CO2) Fire Extinguisher

Carbon Dioxide (CO2) Fire Extinguisher

Carbon Dioxide (CO2) Fire Extinguisher

Carbon Dioxide (CO2) Fire Extinguisher atau Alat Pemadam Api CO2 mengandungi karbon dioksida tulen yang merupakan alat pemadam bersih, tanpa meninggalkan sisa. Sesuai untuk kebakaran cecair mudah terbakar kelas B (pelarut, propana, butat & petrol) dan ia boleh digunakan pada peralatan elektrik tanpa mengira voltan tinggi atau rendah.

Carbon Dioxide (CO2) Fire Extinguisher atau Alat Pemadam Api CO2 mengandungi karbon dioksida dalam bentuk cair dan ketika alat pemadam dilepaskan cairan dilepaskan ke udara untuk meneutralkan oksigen yang dinyalakan oleh api, sehingga kemampuan api dapat menyebar.

Ini adalah cara yang efektif untuk memadamkan kebakaran dan juga mencegah kebakaran kembali terik kerana kekurangan oksigen dan suhu CO2 yang sejuk ketika dilepaskan dari alat pemadam api.

Sesuai untuk dapur, pejabat, bengkel atau mana-mana premis yang menggunakan peralatan elektrik.

Carbon Dioxide (CO2) Fire Extinguisher Product Description.

Alat Pemadam Api Karbon Dioksida EVERSAFE Stored Pressure Portable adalah agen pemadam api yang cekap yang menawarkan sifat unik kepada pengguna.

Gas tidak berwarna dan tidak berbau lebih berat daripada udara dan berfungsi dengan membakar api dan mengurangkan kandungan oksigen udara di sekitar api. Karbon dioksida adalah agen yang sesuai untuk digunakan pada api Kelas B (cecair mudah terbakar) dan Kelas C (gas mudah terbakar). Ia tidak konduktif dan oleh itu sangat berkesan terhadap kebakaran di loji dan peralatan elektrik.

Ciri Ciri Alat Pemadam Api Karbon Dioxida

  1. Memadamkan kebakaran Kelas B dan E dengan berkesan.
  2. Sifat unik dengan gas tidak berbau dan tidak berwarna yang menyala api.
  3. Tidak konduktif dan sangat berkesan untuk loji dan peralatan elektrik.

Ingin memiliki Carbon Dioxide (CO2) Fire Extinguisher atau Alat Pemadam Api CO2  ? Dapatkan daripada kami di Masma Fire Engineering Banting Selangor . Hubungi 017-6470100 atau 019-3149764 jika terdapat sebarang pertanyaan.

Leave a Reply