Fire Sprinkler

Fire Sprinkler atau pemercik api adalah kaedah perlindungan kebakaran aktif, yang terdiri dari sistem penyediaan air, memberikan tekanan dan laju aliran yang mencukupi ke sistem penyaluran air, di mana penyiram api disambungkan.

Walaupun pada asalnya hanya digunakan di kilang dan bangunan komersial yang besar, sistem untuk kediaman dan bangunan kecil kini tersedia dengan harga yang menjimatkan.

Sistem penyiram api digunakan secara meluas di seluruh dunia, dengan lebih dari 40 juta kepala penyiram dipasang setiap tahun. Di bangunan yang dilindungi sepenuhnya oleh sistem pemercik api, lebih dari 96% kebakaran dikendalikan oleh pemercik api sahaja.

Fire Sprinkler

Kebaikan Fire Sprinkler

  1. Menyelamatkan nyawa: Menurut Persatuan Perlindungan Kebakaran Nasional (NFPA), menambahkan alat penyiram ke kemudahan pembuatan menurunkan kemungkinan kematian akibat kebakaran sebanyak 88 peratus. Begitu juga, rumah yang ditaburkan mengurangkan kadar kematian akibat kebakaran sebanyak 82 peratus.
  2. Mengurangkan kerosakan kebakaran: Masa tindak balas dari bomba rata-rata sembilan hingga 12 minit. Pada masa ini, api dapat merebak dengan cepat untuk memusnahkan lebih banyak bangunan anda. Kerana alat penyiram diaktifkan dengan segera apabila dipicu oleh api yang tinggi dari api di bawah, mereka secara drastik mengurangkan kerosakan kebakaran
  3. Mengurangkan kerosakan air: Dalam dua pertiga kebakaran, hanya satu atau dua kepala penyiram diperlukan untuk memadamkan api. Sekiranya anda menunggu pasukan bomba tiba, mereka akan merosakkan bangunan anda dengan 125 gelen seminit, mengakibatkan lebih banyak kerosakan air.

Pemadam Api Dan Servis Banting

Pemadam Api Banting

Ingin membeli pemadam api atau inginkan servis dari Masma Fire Engineering ?

Anda telah membuat pilihan yang bijak

Dapatkan daripada kami di pembekal pemadam api banting

Kami sedia membekal alat pemadam api/ fire extinguisher untuk industri sekitar Banting Selangor.

Kami juga menyediakan servis fire fighting untuk premis perniagaan anda.

Kami di Masma Fire Engineering Banting Selangor menyediakan perkhidmatan yang mesra dan profesional untuk anda.

Kami juga menyediakan servis fire fighting

Hubungi kami 0199326456 atau 0193149764 untuk bantuan .

#pembekal pemadam api banting # pemadam api banting

Leave a Reply