Pelan Penyelenggaraan Kebakaran

Faedah Pelan Penyelenggaraan Kebakaran

Pelan Penyelenggaraan Kebakaran
Faedah Pelan Penyelenggaraan Kebakaran by Selangor Fire System Protection Certified Contractor

Peralatan keselamatan kebakaran melindungi anda, pekerja anda, pelanggan dan premis anda. Sama ada anda pemilik hotel, pengurus rumah jagaan, atau tuan tanah bangunan kediaman atau pejabat, anda perlu menyediakan pelan penyelenggaraan peralatan kebakaran.

Dalam kes yang lebih teruk, antara sistem perlindungan kebakaran yang diselenggara dengan betul dengan yang diabaikan boleh menjadi beza antara hidup dan mati.

Penyelenggaraan Kebakaran yang Terancang dan Cara Pencegahan

Tiada siapa mahu “terpaksa menggunakan peralatan keselamatan kebakaran”, tetapi sewaktu ia diperlukan, anda perlu pastikan 100% ia akan berfungsi.

Dengan itu penyelenggaraan kebakaran yang terancang dan pencegahan hendaklah dijalankan sepanjang hayat premis, kenalpasti bahagian yang haus atau ketinggalan zaman. Dengan menjalankan penyelenggaraan keselamatan kebakaran berjadual, peralatan yang rosak dan lemah boleh diganti tepat pada masanya sebelum kegagalan sepenuhnya.

Di MASMA Fire Engineering, pasukan kami yang berpengalaman boleh menyediakan penggera kebakaran, lampu kecemasan, penyelenggaraan alat pemadam dan pelan penyelenggaraan kebakaran yang fleksibel dan komprehensif untuk memastikan anda bersedia jika ada kebakaran. Kami memberi anda keyakinan bahawa kerja itu dijalankan oleh tangan yang berkelayakan.

Kekal Patuh Pada Keperluan Undang-Undang Semasa

Pelan penyelenggaraan kebakaran adalah penting dalam membantu anda kekal mematuhi piawaian peralatan keselamatan kebakaran. Terdapat banyak perkara yang perlu dipertimbangkan dalam perniagaan anda, dan keselamatan kebakaran mungkin tidak selalu menjadi keutamaan anda, tetapi jika anda mendapat lawatan daripada Pegawai BOMBA – ia pastinya berada dalam pemerhatian mereka.

Kegagalan mematuhi peraturan kebakaran boleh dijatuhkan hukuman dan boleh mengancam perniagaan anda.

Apabila bercakap mengenai peraturan, terdapat banyak perkara yang perlu dilindungi. Pertama, setiap perniagaan mesti menjalankan penilaian risiko kebakaran dan mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengekalkan piawaian kesediaan ini.

Pemeriksa sangat gemar memilih isu seperti pintu keluar kebakaran yang terkunci, laluan melarikan diri yang disekat dan penyelenggaraan peralatan kebakaran yang tidak mencukupi.

Penyelenggaraan terancang dan pencegahan akan memastikan mana-mana isu ini diambil dan diselesaikan untuk memastikan anda compliant.

Strategi Pengurusan Kos

Keselamatan kebakaran bukan pilihan. Anda perlu melabur dalam perniagaan anda untuk memastikan perniagaan itu berkembang maju dan selamat, dan peralatan keselamatan kebakaran yang mencukupi yang sesuai untuk mematuhi keperluan berkanun.

Bajet dan kewangan mungkin sukar, tetapi anda perlu melabur dalam keselamatan kebakaran anda. Itulah sebabnya penyelenggaraan keselamatan kebakaran dan perkhidmatan keselamatan kebakaran perlu supaya anda dapat merasai ketenangan fikiran.

Di MASMA Fire Engineering, kami berhasrat untuk menyediakan perkhidmatan yang memberi inspirasi kepada anda. Kami mahu menyokong pelanggan kami dengan keselamatan kebakaran mereka dan memastikan mereka bersedia untuk sebarang keputusan. Kami tahu bahawa perkara seperti wang dan orang penting, jadi ia menjadi penting untuk pertimbangan kami.

Untuk maklumat lanjut tekan mengenai Latihan Keselamatan tekan link ini ke MASMA Safety atau tekan link ini untuk maklumat lanjut. Hubungi kami di talian 019-2000643. MASMA Fire Engineering – Your Trusted Fire Contractor.

Leave a Reply