Repair Fire Panel Dengan Baik Sama Penting Dengan Nyawa

Repair Fire Panel Dengan Baik Sama Penting Dengan Nyawa

Repair Fire Panel Dengan Baik Sama Penting Dengan Nyawa by Selangor Fire System Protection Certified Contractor
Repair Fire Panel

Dalam setiap perniagaan, adalah penting anda mempunyai fire panel yang boleh dipercayai; namun, apakah yang anda lakukan apabila anda memerlukan penyelenggaraaan fire panel? Anda mungkin tergoda untuk cuba menentukan sendiri masalahnya atau membuat penyelenggaraaan. Ini tidak disyorkan, kerana kebanyakan orang tidak berkelayakan dan sudah tentu bukan pakar tidak patut mengusik sesuatu yang sangat penting.

Penyelenggaraaan fire panel adalah sesuatu yang diperlukan oleh kebanyakan perniagaan setiap beberapa tahun, tetapi penyelenggaraaan ini merupakan barisan pertahanan penting yang bertujuan untuk melindungi harta benda, pekerja dan aset lain anda pada masa yang boleh mengancam nyawa. Kebanyakan fire panel berfungsi sepanjang masa, 24 jam sehari, 7 hari seminggu untuk memastikan harta benda anda dilindungi.

Penyelenggaraaan fire panel harus dilakukan oleh pakar yang berkelayakan

Apabila anda memerlukan penyelenggaraaan yang dibuat pada fire panel, adalah penting untuk bergantung pada juruteknik yang mempunyai kemahiran, pengalaman dan pengetahuan untuk membuat penyelenggaraan. Fire panel anda akan berada dalam keadaan fungsi yang berterusan selagi anda bergantung pada profesional terlatih untuk melaksanakan kerja.

Dalam kebanyakan kes, fungsi yang baik boleh menghalang keperluan untuk penyelenggaraaan. Walau bagaimanapun, adalah baik untuk mengetahui siapa yang perlu dihubungi apabila fire panel anda tidak berfungsi dengan betul. Penyelenggaraaan pantas akan memastikan keselamatan perniagaan anda – dan menenangkan fikiran.

Penyelenggaraaan yang paling biasa dilakukan

Mengenai penyelenggaraaan fire panel, berikut ialah beberapa penyelenggaraaan yang paling biasa dilakukan:

  • Penggantian wayar elektrik yang digunakan dalam pengesan asap tanpa bateri
  • Penggantian pembesar suara dan bahagian lain
  • Penentu-ukur semula penderia asap
  • Penggantian lampu strob yang digunakan untuk memberi amaran kepada mereka yang berada di premis
  • Penyambungan semula fire panel supaya semua berbunyi apabila asap dikesan oleh satu unit
  • Kegagalan pengesanan atau penyelesaian masalah dalam papan litar.

Di samping itu, adalah penting bahawa juruteknik yang melakukan penyelenggaraaan fire panel anda biasa dengan pengeluar; ramai profesional menyimpan kebanyakan komponen dan alat ganti supaya mereka boleh membaiki fire panel anda dalam masa yang singkat untuk memulihkan keselamatan di premis anda.

Penyelenggaraaan fire panel oleh pakar tidak boleh dipandang ringan; walaupun lebih efektif untuk mengupah “Jack of all trade” atau melakukannya sendiri, mengapa mempertaruhkan keselamatan harta benda anda – apatah lagi nyawa?

Untuk maklumat lanjut klik link ke MASMA Safety atau klik di sini untuk maklumat lanjut. Hubungi kami di 019-2000643. MASMA Fire Engineering – Your Trusted Fire Contractor.

Leave a Reply