Bilakah Anda Perlu Replace atau Repair Fire Panel Anda?

Bilakah Anda Perlu Replace atau Repair Fire Panel Anda?

Repair Fire Panel
Bilakah Anda Perlu Replace atau Repair Fire Panel Anda? by Selangor Fire System Protection Certified Contractor

Fire panel berguna apabila ia berfungsi dengan baik. Fire panel yang tidak dipasang dengan betul, tidak berfungsi atau ketinggalan zaman, boleh membawa maut. Penting untuk mengetahui masa untuk membaiki atau menggantikan fire panel anda bagi memastikan ia berfungsi dengan baik demi melindungi anda dan orang lain di dalam bangunan anda.

Sesetengah fire panel mempunyai penanda yang memberitahu anda jika ada sesuatu yang tidak kena. Jika anda nampak lampu, atau mendengar bunyi yang biasanya anda tidak dengar daripada fire panel anda, ini mungkin tanda bahawa sudah tiba masanya untuk penyelenggaraaan atau penggantian. Daripada menunggu perkara ini berlaku, adalah baik untuk membuat pemeriksaan proaktif secara berkala. Penyelenggaraan tetap fire panel anda patut dikendalikan oleh profesional berpengalaman, cara terbaik untuk mengetahui ia berfungsi ialah ia akan memaklumkan juruteknik tentang sebarang penyelenggaraaan atau penggantian yang diperlukan sebelum terlambat.

Apabila anda memasang fire panel anda, sediakan jadual pemeriksaan dengan kontraktor BOMBA anda. Ini memastikan anda tidak akan terlepas sebarang janji temu penyelenggaraan.

Jika fire panel atau salah satu komponennya rosak dan tidak dapat dibaiki, kontraktor anda akan mencadangkan untuk gantikan fire panel baru. Jika anda perlu menggantikan keseluruhan fire panel, ingatlah bahawa kosnya adalah pelaburan yang boleh menyelamatkan anda dari total loss seluruh bangunan anda.

For more information on Safety Training do click this link to MASMA Safety or click here for more information. Do not hesitate to call us at 019-2000643. MASMA Fire Engineering – Your Trusted Fire Contractor.

Leave a Reply